Dagelijks afnemen met allesreiniger en nadrogen is doorgaans genoeg voor de reiniging van het granieten keukenblad. Omdat graniet niet waterdicht is moet je het blad regelmatig impregneren. Met de druppeltest zie je snel wanneer het blad opnieuw geïmpregeneerd moet worden. Zodra de druppels intrekken moet het blad behandeld worden.
Graniet is een delfstof die diep in de aardlaag ontstaat door stolling van vloeibare mineralen, waaronder kwarts. In de loop van miljoenen jaren wordt het door natuurlijke krachten naar boven gestuwd. De uitgehakte blokken graniet worden rechtstreeks naar de steenhouwerij gebracht, waar er centimeters dikke platen van worden gemaakt. Deze ruwe platen worden vervolgens geslepen en gepolijst, gezoet of gebrand, waardoor ze een meer of minder glanzende of antiekachtige uitstraling krijgen, die de keuken zijn luxe aanzien geeft.
Granieten bladen kunnen volledig onderlijnt worden waardoor het blad als één stevige plaat op de keuken komt te liggen. Een groot verschil met de traditionele manier van opdikken! Door de basis van 12 mm graniet te onderlijmen met een sandwichpaneel, zal het blad op zoveel mogelijk punten dragen op de keuken en daardoor is het een stuk stabieler. Daarnaast is er ook minder kostbare grondstof nodig om van een de luxe uitstraling van graniet te genieten.